Hurtownia Jaj Poznań„, ul. Witosa Wincentego 30, Dymaczewo Nowe, wlkp, 62-050, Telefon: 790 332 122

Świeże Jaja, Hurt Jaj - Wolnowybiegowe - Zielononóżki - Klatkowe - Ekologiczne - Ściółkowe - Masa Jajowa

Hurtownia Jaj-Sprzedaż Jaj-Jaja Wiejskie-Poznań-Luboń-Stęszew-Kościan-Śmigiel-Leszno-Mosina-Kórnik-Rogalin-Puszczykowo-Dopiewo-Buk-Opalenica


Drink alkoholowy z jajkiem
Drink alkoholowy z jajkiem
14/06/2016
Składniki:
rum (60ml), grenadyna (20ml), sok z cytryny (20ml) białka jajka i lodu

Sposób przyrządzania:

Aby napój przyrządzić, musimy dokładnie zmiksować wszystkie składniki z lodem, a następnie przelać trunek do kieliszka do szampana.


Źr
ódło:http://www.niam.pl/en/artykul/1438-napoj_z_jajem_czyli_do_czego_jeszcze_mozna_dodac_jajko
Jajka faszerowane
Jajka faszerowane
26/12/2014
Składniki:
1 ugotowane na twardo jajko na osobę, pół łyżeczki siekanego koperku lub szczypiorku, tarta bułka,
pół łyżki masła, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:
Jajo wraz z łupiną kroimy na pół i delikatnie, żeby nie uszkodzić skorupki, wydrążamy środek. Siekamy białko, żółtko, dodajemy trochę masła, posiekaną zieleninę i przyprawy. Napełniamy na powrót skorupki. Posypujemy z wierzchu tartą bułką. Topimy na patelni masło i układamy jaja skorupką do góry. Gdy się zarumienią kładziemy na talerz, wyłuskujemy ze skorupek. Podajemy z sosami: tatarskim, majonezowym lub chrzanowym.

Źródło: http://www.kuron.com.pl/przepisy/art289.html
Żurek na domowym zakwasie
Żurek na domowym zakwasie
26/12/2014
Składniki (4 duże porcje):
0,5 l zakwasu na żurek (najlepiej domowego), 1,5 l wywaru warzywnego (1 cebula, 1 por, 1 pietruszka, 2 marchewki, 1/2 korzenia selera, 2l iście laurowe, 3-4 ziarna pieprzu, 3-4 ziela angielskie), 4-5 plastrów wędzonego boczku, 2 białe kiełbasy, 100 ml kwaśnej śmietany, 4 średnie ziemniaki, 4 jajka, szczypta majeranku, sól i pieprz,

Sposób wykonania:

Warzywa na wywar warzywny oczyścić, obrać, zalać 1,5 litra zimnej wody. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i pieprz, zagotować i gotować około 40 minut. Następnie wywar przecedzić, by pozbyć się rozgotowanych warzyw. (Ja odkładam ugotowaną marchew i dodaję ją ponownie do zupy na końcu). Do wywaru wlać zakwas na żurek i zagotować. Dodać szczyptę majeranku. W tym czasie boczek pokroić w cienkie paseczki, a białą kiełbasę na plasterki. Na rozgrzanej patelni podsmażyć boczek z kiełbasą na złoty kolor. Dodać wraz z wytopionym tłuszczem do żurku. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić solą i pieprzem, zabielić śmietaną.
Ugotować jajka. Obrać i odstawić. Ziemniaki ugotować w mundurku, obrać, pociąć na mniejsze kawałki i dodać do zupy. Odłożoną marchewkę pokroić na plasterki i też wrzucić do garnka. Zagotować. Na talerzu ułożyć przekrojone na pół jajko, zalać zupą.

Źródło: http://wkuchni.usagi.pl/tag/jajka/288/Zurek_na_domowym_zakwasie.html
Jajecznica z pieczarkami
Jajecznica z pieczarkami
22/12/2014
Składniki:
4 jajka, 10 dag małych pieczarek, 10 dag kiełbasy, 10 dag żółtego sera, 1 duża cebula, sól, Vegeta, pieprz, zielona pietruszka, szczypiorek lub koperek

Sposób wykonania:
Pieczarki umyć i pokroić w słupki. Wrzucić do wrzącej wody i gotować 10-15 minut. Cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę i przełożyć na patelnię. Pieczarki odcedzić dać na patelnię i wszystko razem smażyć. Jajka wbić do miski, dodać przyprawy i rozmącić widelcem. Następnie wylać na patelnię i dokładnie wymieszać. Pod koniec smażenia dodać żółty ser starty na tarce o dużych oczkach. Smażyć jeszcze chwilę. Podawać na ciepło z pieczywem. Składniki wystarczą na dwie porcje.

Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,jajecznica_z_pieczarkami

Jajecznica na czerwono
Jajecznica na czerwono
22/12/2014
Składniki:
8 jajek, 1 czerwona papryka (ok. 20 dag), 1 pomidor, 1 czerwona cebula (ok. 10 dag), 2 ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy z oliwek, sól pieprz

Sposób wykonania:
Czerwoną paprykę, pomidora i czerwoną cebulę pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć. Wszystko razem przełożyć na rozgrzaną oliwę z oliwek i zrumienić. Jajka wbić do miski, dodać sól, pieprz i rozmącić widelcem. Na zrumienioną paprykę z cebulą wylać jajka. Cały czas mieszając smażyć jajecznicę na średnim ogniu. Podawać na ciepło z pieczywem. Składniki wystarczą na dwie porcje.

Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,jajecznica_na_czerwono

Jajecznica ze szczypiorkiem
Jajecznica ze szczypiorkiem
21/12/2014
Składniki:
10 jajek, pęczek szczypiorku, sól, pieprz, 5 łyżek mleka, 2 łyżki masła

Sposób wykonania:
Jajka wbić do miski. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Do jajek dodać sól, pieprz, mleko i szczypiorek (troszeczkę odłożyć). Razem dokładnie wymieszać widelcem i wlać na dużą patelnię z roztopionym gorącym masłem. Smażyć na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ciepłą jajecznicę rozłożyć na talerzach i posypać pozostałym szczypiorkiem. Podawać ze świeżym pieczywem. Składniki wystarczą na dwie porcje.

Źródło: http://www.smaczny.pl/przepis,jajecznica_ze_szczypiorkiem
Jajka w kuchni.
Wszystko co można zrobić z jajkiem w kuchni
Jeżeli znacie ciekawe, niespotykane lub stare przepisy kulinarne z udziałem jajek podzielcie się z nami i wyślijcie do nas na email. Najciekawsze opublikujemy na naszej stronie.
Jajka najwyższej jakości
Jaja ekologiczne w Poznaniu od 20gr.
Zadzwoń i zamów w hurtowni jaj Poznań z dostawą
Świeże jaja Poznań - ekologiczne
Hurtownia jaj wiejskich
HURTOWNIAOFERTAO NASKULINARIAKONTAKT